De Moeite Waard
Heb jij ooit geworsteld met vermoeidheid en beperkte energie? Heb je jezelf afgevraagd waarom sommige dagen voelen als een energiek avontuur, terwijl andere je simpelweg uitgeput achterlaten? Wel, ik ook. Na meer dan 20 jaar ervaring als ergotherapeut, besloot ik mijn kennis en inzichten te delen in mijn nieuwste boek, ‘De Moeite Waard’.
In ‘De Moeite Waard’ neem ik je mee op een persoonlijke reis naar het begrijpen en beheren van je eigen energie. Wat dit boek bijzonder maakt, is de krachtige vergelijking met geldbeheer. Samen ontrafelen we hoe je jouw energiebudget net zo zorgvuldig kunt beheren als je financiën.
Net zoals ikzelf ooit leerde, zul jij ontdekken hoe je je energie-inkomsten en -uitgaven in evenwicht kunt brengen. Je leert prioriteiten stellen en zelfs investeren in toekomstige energie.
Ik begrijp de frustratie van vermoeidheid die ongrijpbaar lijkt. Maar dit boek biedt praktische inzichten en tools om de controle over je energie te herwinnen, vooral als je herstelt van een ziekte of diagnose.
Wacht niet langer. Bestel mijn boek ‘De Moeite Waard’ vandaag nog en ontdek hoe je jouw energiebeheer kunt transformeren. Deze investering in je welzijn is de moeite waard. Ik beloof je dat je versteld zult staan van de waardevolle inzichten die ik te bieden heb!
Bestel nu ‘De Moeite Waard’ en neem de controle over je energie. Jij bent het waard.
Tipje van de sluier
Geld is dus energie. Als geld opgeslagen ligt in de kluis van een bank, dan kunnen we stellen dat je lijf een bank voor energie is. We kunnen geruststellen dat deze “bank” een superlieve , extreem lieve, maar uiteindelijk ook rechtvaardige bank is. Wil je een lening? Geen probleem. Wil je even rood staan? Daar doet deze bank helemaal niet moeilijk over. Zo kun je best een poosje meer werken om een personeelstekort op te lossen of tijdelijk zorgtaken erbij oppakken omdat je moeder moet herstellen van een ziekenhuisopname. Zolang het tijdelijk is, vindt jouw bank dat geen probleem. Een geweldige bank, dus.
Bij deze bank heb je zowel een lopende rekening als een spaarrekening. De lopende rekening is voor alle vaste lasten en dagelijkse uitgaven. Op deze rekening krijg je elke nacht, uitgaande van een goede nachtrust, je loon voor de komende dag gestort. Op deze lopende rekening mag je rood staan. En juist die mogelijkheid is funest. Daardoor voel je namelijk niet waar je grens ligt. Wanneer je rood mag staan op je betaalrekening en je pint je boodschappen, merk je bij de kassa niets van het feit dat je die boodschappen met geld betaalt dat je eigenlijk niet hebt. Zo is het dus ook met de bankrekening die je hebt bij je lijf. Wanneer je over je grenzen gaat, merk je dat niet direct. Hoe makkelijk zou het zijn wanneer je een pushmelding van je lijf zou krijgen dat je limiet van je energie in zicht komt?
Wat vonden anderen er van?
Margreet:
Het is alsof Célie met dit boek een kijkje in je hoofd neemt. Ze benoemt precies de worstelingen waar je als chronisch zieke tegen aanloopt. Je voelt je begrepen en krijgt zin om ermee aan de slag te gaan. Het boek is heel praktisch en luchtig geschreven, maar geeft je tegelijk een liefdevolle duw in de goede richting. Jij mag de verantwoordelijkheid voor je leven terugpakken en daar helpt de methode uit het boek goed bij.
Eline:
De Moeite Waard is een fijn en duidelijk boek. De vergelijking met een bankrekening maakt het omgaan met verminderde energie begrijpelijk en praktisch toepasbaar. Zowel voor (ergo)therapeuten als ervaringsdeskundigen een aanrader.
S.
Dit boek is zeker _de moeite waard_ om te lezen. Met mijn beperkte belastbaarheid door HMS/hEDS kan ik me heel goed vinden in de vergelijk die Célie maakt. Ze geven me nieuwe inzichten en een houvast bij het maken van keuzes of iets de moeite waard is.