Om meer energie te hebben, heb je je energie aan de juiste dingen uit te geven.

Word in 7 dagen de baas over je energie

Ik help je alles uit je beperkte energie te halen.

Blog schrijven

Het is eigenlijk heel simpel.

– Je geeft een groot deel van je energie uit aan dingen die er eigenlijk niet toe doen.

– Wanneer je weet hoeveel energie je uit geeft weet je hoeveel energie je hebt en waar dus die beruchte “grens” ligt.

– Als je weet waar je nu je echt je energie aan uitgeeft kun je pas andere keuzes maken.

– Als je weet waarom iets onnodig veel energie kost kun je energie gaan besparen en gebruiken voor dat wat je wel belangrijk vindt.

Jij weet zelf wat het beste voor jou is

Je hebt alleen wat meer informatie nodig. 

Allereerst is het een kortdurende cursus van slechts 7 dagen, alleen hierdoor weet je zeker dat je hem afmaakt en niet ergens in het mapje “ooit nog doen” op je computer beland.

In deze 7 dagen zul je merken dat je meer grip en controle hebt op je energieniveau dan je nu denkt. Je zult begrijpen hoe je kunt handelen op dagen dat vermoeidheid extreem toeslaat, je slechte dagen zeg maar EN op de dagen dat je je beter voelt, wanneer het gevaar van te veel doen op de loer ligt. Uiteindelijk zullen je slechte dagen hierdoor minder slecht zijn, worden het aantal slechte dagen minder en geef jij je lichaam de kans om energie reserves op te bouwen. Zit jij je eigen herstel niet langer in de weg. Het is een praktische benadering die meteen resultaten oplevert.

Dagelijkse taken

Als ervaren coach/ergotherapeut met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van energie management voor mensen met beperkte energie en een portie persoonlijke ervaring met chronische pijn als geveolg van hypermobiliteit en endometriose weet ik hoe uitdagend het kan zijn om jouw energieniveau te managen en hoe het voelt om steeds uitgeput te zijn.

Toen mijn drie kinderen klein waren en ik zelf laag belastbaar was door extreme bekkenklachten heeft de tool die ik al inzette bij mijn klanten ook mijzelf enorme houvast gegeven. Nog regelmatig pas ik de toen ervaren strategieen toe.

Door mijn eigen ervaring weet ik ook dat er oplossingen zijn die jou kunnen helpen jouw leven terug te krijgen of beter gezegd een nieuw geweldig leven voor jezelf te creëren.

Schrijf je nu in voor mijn 7-daagse cursus “De Energie-meter” en ontdek hoe jij jouw leven weer in eigen handen kunt nemen.

Na deze cursus

N
Heb jij weer de controle over je energie, ben jij de baas over je vermoeidheid.
N

Vraag je niet meer af hoe je deze dag weer door moet komen.

N

Heb je weer vertrouwen in je eigen lichaam en weet je hoe je beter voor jezelf kunt zorgen.

N

Ervaar je meer rust omdat je weet niet meer de hele dag bezig bent met wat je nog moet doen en of dat wel gaat lukken.

N
Kun je aan de mensen om je heen makkelijker uitleggen waarom je iets wel of niet doet zonder te moeten zeggen dat je moe bent.
N
Zijn gesprekken met je bedrijfsarts of het UWV makkelijker te voeren omdat jij zelf veel beter in beeld hebt wat je wel en wat te belastend voor je is en waarom.
N

Heb jij een praktische tool om duurzaam op te bouwen.

Wat je krijgt

 • Online leeromgeving die zowel op je laptop als op je telefoon goed te lezen is.
 • Ruim 31 modules die je op je eigen moment kunt volgen.
 • Korte video’s van maximaal 5 minuten zodat je makkelijk tussen door pauze kunt nemen en verder kunt gaan waar je gebleven was.
 • De video’s kun je zo vaak als je wil ook luisteren. Dus je hoeft niet steeds naar een beeldscherm te kijken.
 • Alles wat besproken wordt in de video’s en de opdrachten staan ook in tekst uitgeschreven.
 • Een jaar lang toegang tot informatie en opdrachten van de Energie-meter.

Tijdens deze 7-daagse cursus leer je

$

Hoe je jouw fysieke grenzen kunt bepalen.

$

Welke keuzes voor jou het beste zijn.

$

Beter voor jezelf te zorgen, want dat verdien je.

$

Waar je energie naar toe gaat, waar je energie lekken zitten en hoe je ze eventueel kunt dichten.

$

Hoe je om kunt gaan met onverwachte of spontane acties zonder dat je daar dagen van moet bijkomen.

$

Welke keuzes je kunt maken om jouw energieniveau te verhogen.

$

Hoe je energie kunt besparen op dagelijkse activiteiten zodat je energie overhoudt voor dat wat echt belangrijk is voor jou.

$

Hoe je duurzaam kunt opbouwen naar een fijn leven.

Ervaringen van eerdere deelnemers

De Energie-meter heeft mij controle over mijn energie en vermoeidheid gegeven. Het is niet weg, maar ik kan het beter sturen. Ook heb ik meer acceptatie van de situatie en ben ik me meer bewust van mijn gedachten over hoe ik dingen zou “moeten” doen. En dat dat dus eigenlijk helemaal geen waarheid is, maar mijn eigen perfectionisme.

Paulien

Ik wilde meedoen met de Energie-meter omdat ik wilde uitvogelen of ik echt aan mijn max zit qua energielevel of dat door betere keuze te maken er nog vooruitgang inzit. Ik leerde dat ik geen echte pauzes nam, welke activiteiten ik niet op een dag moet plannen, hoe ik onverwachte activiteiten (pubers) kon meenemen in mijn planning en ik weet nu hoe en wanneer ik kan opbouwen en niet “ik probeer het gewoon”.
De cursus bestaat uit duidelijke stappen, veel praktijkvoorbeelden, de voorbeelden die gebruikt worden in de stukken zijn duidelijk en verhelderend.
Karin

Ik ben zo dankbaar dat ik de Energie-meter cursus heb gevolgd. Ik worstel al een aantal jaar met verminderde belastbaarheid door pijn en deze cursus heeft me eindelijk de tools gegeven die ik nodig heb om mijn leven weer op de rails te krijgen. De cursus was intensief omdat je in zeven dagen echt veel opdrachten maar ook inzichten krijgt. Ik zou deze cursus aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar manieren om beter om te gaan met verminderde belastbaarheid.
Rieneke

Het belangrijkste inzicht wat de Energie-meter rmij heeft opgeleverd is het feit dat ik me op alle gebieden in mijn leven vergelijk met ” het beste” voorbeeld in mijn omgeving. En dat heel veel dingen mijn eigen keuze zijn, in plaats van iets wat mij overkomt.
En, dat ik dus heel vaak ” nog even snel” denk.
Sanne

FAQ

 • Wanneer zijn de lives?: Vanaf 14 mei 2024 Elke dinsdag om 11 uur.
 • Hoe lang duren de lives?: Afhankelijk van de vragen maar ik verwacht ongeveer 45 minuten per keer.
 • Hoeveel tijd kost het mij? Je bent per dag ongeveer een half uur verdeeld over de dag bezig met de opdrachten. Veel opdrachten kun je ook na deze 7 dagen, op je eigen moment doen.
 • Ik heb al ergotherapie gehad, heeft dit nog zin? Afhankelijk hoe lang het geleden is. Heb je de therapie net afgerond dan zou ik nu niet instappen. Ben je vooruit of juist achteruit gegaan sinds je therapie hebt gehad? Dan kan het zin vol zijn om te onderzoeken hoe je er op dit moment voorstaat, helde te krijgen wat je mogelijkheden nu zijn. Binnen de ergotherapie krijg je de adviezen die op dat moment belangrijk voor je zijn. Tijdens de Energie-meter leer je waarom je bepaalde strategieën inzet en waarom hierdoor kun je ook in de toekomst zelf de regie houden in je herstel. 
  Eerdere deelnemers gaven ook aan dat een aantal dingen niet nieuw waren maar omdat ze nu op een ander punt in hun herstel zaten er toch weer veel aan hebben gehad. Dingen anders gaan doen kost nu eenmaal tijd. 
 • Wordt de Energie-meter vergoed door de zorgverzekeraar? Nee, je kunt wel je werkgever vragen om eventueel mee te betalen. Je werkgever is er ook bij gebaat wanneer jij een duurzaam plan hebt om weer op te bouwen.