Ontdek de Kracht van Op-Adem PLUS:

Ben je op zoek naar een long-Covid hersteltraject waarbij persoonlijke begeleiding centraal staat en dat verder reikt dan een gewone online cursus? Wil je daadwerkelijke verandering en transformatie ervaren?

Met Op-Adem PLUS krijg je een kans om grip te krijgen op je herstel en een diep vertrouwen in je lichaam op te bouwen, zonder dat je tijd verliest aan reizen. Het is een reis van 16 weken waarbij je de hernieuwde controle over je leven ontdekt. Hier is geen sprake van een online programma dat ergens in de digitale achtergrond verdwijnt na een paar weken. Het is een investering in echte transformatie.

We starten op 27 november, dus wacht niet langer!

Als je worstelt met Long of post Covid-symptomen, als opbouwen moeizaam gaat, als zelfs de kleinste inspanning je buiten adem brengt, als prikkels een uitdaging vormen, en als elke stap buiten de deur een tol eist met PEM, dan nodigen we je van harte uit om deel te nemen aan het Op-Adem Programma. Dit traject is ontwikkeld door Marijke, Ademtrainer en coach van Ademmee, en Célie Journée, ergotherapeut en coach. Het is de kans om gedurende 16 weken persoonlijk begeleid te worden en weer grip te krijgen op je leven. Het is de tijd om op adem te komen en echte verandering te omarmen.

Na deze cursus

N

Heb jij weer vertrouwen in jezelf en je lichaam.

N

Weet jij hoe jij je adem zo in kunt zetten voor optimaal herstel.

N

Kun jij je adem zo inzetten dat je meer ontspanning ervaart gedurende de dag.

N

Heb jij een praktische tools om duurzaam op te bouwen.

N

Heb je weer vertrouwen in jouw toekomst.  

Celie Journee

Célie, ergotherapeut en coach

Celie Journee

Marijke, ademtrainer en coach

Dagelijkse taken

Klaar voor een ongelofelijke reis van 16 weken? In Op Adem PLUS dompel je helemaal onder in ademhaling, activiteit, energiemanagement, balans in belasting en belastbaarheid, en duurzaam herstel. Marijke en Célie staan dan misschien niet naast je, maar je bent zeker niet alleen. Ze zijn twee experts die je begeleiden, van een afstand maar toch heel dichtbij.

Tijdens deze weken gaan we vol enthousiasme en toewijding op ontdekkingstocht, en we voorzien je van waardevolle informatie, boeiende oefeningen, inspirerende opdrachten en motiverende bronnen. Elke week staat er weer een nieuwe module voor je klaar in onze online leeromgeving.

Onze wekelijkse live coachingsessies zijn jouw kans om samen te oefenen, al je vragen te stellen en je ervaringen te delen met gelijkgestemden. Het beste van alles is dat je de modules in je eigen tempo kunt doorlopen. Dus als je een keer een mindere dag hebt, geen zorgen. Je hebt alle ruimte om het later bij te benen, allemaal vanuit je comfortabele thuis, je favoriete stoel of je fijne bed.

En omdat we met video of live coachingsessies met je meekijken, hoef je niet zelf te raden of je de oefeningen of adviezen wel juist toepast. Je kunt je eigen vragen stellen, zodat alles helemaal op maat is voor jou.

Deze cursus biedt jou de mogelijkheid om gedurende 16 weken actief aan je herstel te werken en jezelf de aandacht te geven die je verdient. Doe met ons mee en laat ons je begeleiden op een reis naar persoonlijke groei en welzijn, zodat je er ook ver na je Long-Covid periode nog de vruchten van plukt.”

Voordelen van het Op-Adem PLUS:

$

Persoonlijker wordt een online programma niet:  Heb je niet perse iets met online trainingen. Heb je vaak het gevoel dat je het toch alleen moet doen? Maak je een online cursus vaak niet af? In het PLUS programma ben jij niet een van de deelnemers. We hebben echt oog voor jou, weten we waar jij specifiek tegen aan loopt en waar jij echt ondersteuning bij nodig hebt en die krijg je ook in de individuele sessies.

$

Ergotherapeutische Energiemanagementtechnieken: Volledig toegespitst op Long-Covid en in combinatie met ademtechnieken zijn de ergotherapeutische adviezen beter toepasbaar in jouw leven. Soms zit het in kleine veranderingen in de dingen die je doet. Dankzij persoonlijke adviezen kun jij direct beginnen met dingen die goed zijn voor jou!

$

Ademwerk voor Herstel en Verbinding: Verken de genezende kracht van bewust ademhalen en ontdek hoe het je kan ondersteunen in je herstelproces. Leer ademhalingstechnieken die je helpen om opnieuw in contact te komen met jezelf, je lichaam en je geest. Deze technieken zullen je bewust maken van de locatie van je ademhaling en hoe je het als een hulpmiddel voor genezing en welzijn kunt gebruiken. Wekelijks samen oefenen, met daarnaast twee persoonlijke sessies, zorgt ervoor dat je optimaal kunt profiteren van de kracht van de ademhaling.

$

Piek-Dal Functioneren en Herstellen: Begrijp het concept van piek-dal functioneren en waarom je hierdoor roofbouw blijft plegen op je lichaam.  We helpen je uit deze cyclus te komen. Je brengt je huidige mogelijkheden in kaart  door middel van een diepgaande analyse van je dagelijkse activiteiten. Bovendien krijg je een waardevolle tool waarmee je voor nu binnen je grenzen kunt blijven en je lichaam echt de kans kunt geven om te herstellen.

$

Praktische Adviezen en Hulpmiddelen: Ontvang praktische adviezen over hoe je activiteiten anders kunt uitvoeren, zodat ze minder energie kosten. Ontdek verschillende hulpmiddelen en technieken die je kunnen ondersteunen bij je herstelproces. Leer hoe je activiteiten en de juiste ademhaling kunt combineren om onnodige energieverspilling te voorkomen.

Boek

Op Adem Programma

 • 2 x 16 uur begeleiding door twee experts t.w.v. €2500,-
 • Een persoonlijke kennismaking / intake met Marijke en Célie t.w.v. €120,-
 • Een online leeromgeving met 16 modules, ruim 67 lessen op video en in tekst uitgewerkt.
 • Twee momenten per week ZOOM meeting, zowel overdag en in de avond.
 • Een warme community om al je struggles mee te delen t.w.v. onbetaalbaar
 • Bonus: Adem oefeningen in een playlist zodat deze altijd en overal makkelijk toegankelijk is. t.w.v. €300,-
 • Bonus: Boek “de Moeite Waard, krijg grip op je vermoeidheid, door het te managen zoals je je geld beheert” t.w.v. €19,95

Op Adem PLUS

 • 2 x 16 uur begeleiding door twee experts t.w.v. €2500,-
 • Een persoonlijke kennismaking / intake met Marijke en Célie t.w.v. €120,-
 • Een online leeromgeving met 16 modules, ruim 64 lessen op video en in tekst uitgewerkt.
 • Twee momenten per week ZOOM meeting, zowel overdag en in de avond.
 • Een warme community om al je struggles mee te delen t.w.v. onbetaalbaar
 • Plus: Mogelijkheid tot vragen stellen via mail of DM. 
 • Plus: 2 individuele ademsessies t.w.v. €240
 • Plus: 2 Ergotherapeutische observaties en individuele feedback. t.w.v. €240
 • Plus: mogelijkheid tot 3 individuele coachings momenten. €720
 • Bonus: Adem oefeningen in een playlist zodat deze altijd en overal makkelijk toegankelijk is. t.w.v. €300,-
 • Bonus: Boek “de Moeite Waard, krijg grip op je vermoeidheid, door het te managen zoals je je geld beheert” t.w.v. €19,95

Ervaringen van deelnemers

“Ik heb meegedaan aan het Op Adem Programma omdat ik, ondanks eerdere hulp, niet voldoende vooruitgang ervaarde over mijn klachten als moeheid, overprikkeling, gevoel het cognitief en fysiek niet aan te kunnen en neerslachtigheid ervaar. De aandacht, filmpjes, met de opdrachten maakt het Op Adem Programma zeer waardevol. Er is goede begeleiding, duidelijk en voor mijn gevoel ook vertrouwd.”

Leonie, 3 jaar long-covid klachten

“In het Op Adem Programma kon ik constructief bezig zijn met herstel en niet alleen maar overgeleverd zijn aan de long covid. Het heeft me kennis over plannen, inzicht in overtuigingen over mijn leven m.b.t. ziekte, herstel en doorzetten opgeleverd. Ook het besef dat ik andere zaken prioriteit moet geven: herstel, rust. Op korte termijn ervaar je direct effect van het ademen en dat geeft moed om aan de slag en door te gaan met de langere termijn herstel. De begeleiding van Célie en Marijke is heel prettig. Een goede combinatie van 2 verschillende invloeden.”

Karin, 1 jaar long-covid klachten

“Het Op Adem Programma heeft nieuwe inzichten op het gebied van ademen opgeleverd. Maar ook weer even stil staan bij wat je doet op een dag, dat het niet allemaal in een keer hoeft. Het sluipt er toch weer in. Ik vind vooral de combinatie tussen energiemanagement en ademen heel fijn. Ik durf zelfs weer meer te vertrouwen op mijn lijf.
De korte filmpjes zijn goed behapbaar en duidelijk. Het is laagdrempelig en tegelijk heel waardevol. De live sessies zijn heel fijn. Het was fijn dat er de mogelijkheid is om vragen te stellen op verschillende plekken.”

Marjoleine, bijna een jaar long covid

“Ik heb meer inzicht gekregen in de manier van ademen en hoe dat kan helpen, maar ook heel bruikbare tips in het verdelen van je energie over de dag heen. Ik ben me nu meer bewust van beide en het is mooi om te zien dat je door je adem een ander, beter effect hebt op je energie huishouding. Ik raad alle long covid patienten het Op Adem Programma aan, omdat je er weer nieuwe inzichten uit kunt halen, ook al ben je al een poosje onderweg. Ik had het ergo traject en psycho somatische traject al doorlopen en toch kwamen er nu nieuwe dingen aan de orde die me geholpen hebben.”

Aline, 1 jaar post-covid klachten

Dagelijkse taken

Wacht niet langer en schrijf je vandaag nog in het Op-Adem Programma. Dit is jouw kans om de kracht van ademhaling en ergotherapeutische technieken te ervaren en de weg naar herstel te bewandelen. Meld je nu aan en adem letterlijk én figuurlijk weer vrij.

Het Op Adem programma is geschikt voor iedereen die op zoek is naar herstel, vernieuwde energie en welzijn. Of je nu worstelt met de gevolgen van covid en een verlangen hebt om beter voor jezelf te zorgen, dit programma biedt de sleutels tot transformatie.

Als je wilt begrijpen hoe je ademhaling je energie, stressniveau en fysieke welzijn beïnvloedt, dan is dit programma perfect voor jou. Het geeft je inzicht in ergotherapeutisch energiemanagement en leert je hoe je jouw belasting en belastbaarheid in evenwicht kunt brengen.

Dit programma is geschikt voor mensen van alle leeftijden, of je nu al ervaring hebt met ademhalingsoefeningen of helemaal nieuw bent in dit domein. Heb je al ergotherapie gehad dan nog zul je tot nieuwe inzichten komen. Het is ook ideaal voor degenen die de behoefte voelen om meer in contact te komen met hun lichaam, en die op zoek zijn naar een gemeenschap van gelijkgestemden.

Bovendien is de flexibiliteit van het programma perfect voor iedereen met een vol leven. Je kunt de modules volgen op je eigen tempo, zonder de noodzaak van reizen naar een therapeut of coach.

Kortom, het Op Adem programma is een uitnodiging voor iedereen die op zoek is naar positieve verandering en persoonlijke groei. Het maakt niet uit waar je nu staat; dit programma zal je helpen de volgende stap te zetten op jouw reis naar herstel.

Veel gestelde vragen:

$

Hoeveel tijd kost het?: 
Het programma is zo opgezet dat je zelf kunt bepalen hoeveel tijd je eraan besteedt. Concreet zijn er twee keer per week live sessies van een half uur waar je aan kunt deelnemen. En zijn er acht individuele sessies van ongeveer een half uur. De oefeningen nemen gemiddeld twee uur per week in beslag. Deze ademoefeningen kunnen ook worden gecombineerd met rustmomenten, die al essentieel zijn in je herstel. Zo kun je ze gemakkelijk integreren, zelfs als je een lagere belastbaarheid hebt.

$

Ik heb al ergotherapie en/of ademwerk gedaan is het dan zinvol?
Als je eerder ervaring hebt opgedaan met ademwerk of ergotherapeutische begeleiding, zul je merken dat er enige herhaling in dit programma voorkomt. Het is echter de moeite waard om op te merken dat voorgaande deelnemers dit als positief hebben ervaren. Ze hebben benadrukt dat deze herhaling juist welkom was en dat het programma voldoende nieuwe inzichten en informatie bood. Bovendien meldden ze dat de combinatie van ademwerk en ergotherapie de eerder ontvangen adviezen aanzienlijk praktischer maakte en gemakkelijker toepasbaar in hun dagelijks leven. Dit programma verrijkt dus niet alleen de bestaande kennis, maar optimaliseert ook de toepassing ervan, wat een waardevolle aanvulling is, zelfs voor degenen die al bekend zijn met ademwerk en ergotherapie.

$

Mag mijn werkgever dit betalen?:
Dat gebeurt heel vaak. Er zijn twee routes: je schiet de investering voor en regelt het zelf met je werkgever, of we sturen je werkgever een factuur. Wil je dat we je werkgever een factuur sturen? Neem dan contact met ons op. Stuur een mail naar celie@celiejournee.com en we gaan het regelen.

$

Ik lig vooral nog op bed, kan ik meedoen met het programma? 
Deelnemers die zo laag belastbaar zijn dat ze extra hulp nodig hebben met zelfzorg, gaven aan dat dit programma mogelijk niet helemaal aansluit op hun behoeften. Maar ze waardeerden wel de waarde van de community.

$

Ik heb andere long klachten, COPD kan dit programma mij ook helpen? 
Absoluut! In dit programma gaan we ervan uit dat de klachten van Long-covid in tegenstelling tot COPD meestal wel  volledig of in ieder geval grotendeels herstellen. Aangezien dit programma is ontworpen om waardevolle ondersteuning te bieden en de kwaliteit van leven bij longaandoeningen te verbeteren, kan het zelfs als je andere longproblemen, zoals COPD, hebt, nog steeds een waardevolle aanvulling voor jou zijn.

$

Ik wil graag jullie begeleiding maar dit programma is te duur. 
Het Op-Adem Programma biedt ook heel veel begeleiding maar omdat je minder individueel feedback krijgt is deze wat betreft prijs misschien aantrekkelijker.
We hebben ook een BASIS variant zonder begeleiding maar ook nog heel waardevol. Kijk vooral even op deze pagina’s, misschien is dit wat je zoekt. Kijk hier voor het Op-Adem Programma. of Op-Adem BASIS

Boek