Ontdek de Kracht van het Op-Adem Programma

Grip op je herstel en een diep vertrouwen in je lichaam, zonder dat je energie verspilt aan reistijd.
Geef jezelf 16 weken vol handvatten en hernieuwde controle op je leven cadeau- Doe Mee met het Op-Adem Programma!

Worstel jij met Long of post Covid? Lukt het je maar niet om op te bouwen? Raak je bij alles wat je doet buiten adem? Heb je last van prikkels. Moet je elke stap buiten de deur bekopen met PEM. Vraag je je af of je ooit nog weer je “oude zelf” wordt? Zoek niet verder!
Wij nodigen je uit om deel te nemen aan het Op-Adem Programma, een training ontwikkeld door Marijke (Ademtrainer en coach van Ademmee) en Célie Journée (ergotherapeut en coach). Grijp deze kans en ontdek hoe deze 16 weken durende ervaring jou kan helpen om weer grip te krijgen op je leven. Het is tijd om op adem te komen! 

Na deze cursus

N

Heb jij weer vertrouwen in je herstel.

N

Weet jij hoe jij je adem zo in kunt zetten voor optimaal herstel.

N

Kun jij je adem zo inzetten dat je meer ontspanning ervaart gedurende de dag.

N

Heb jij een praktische tools om duurzaam op te bouwen.

N

Ervaar jij meer vertrouwen in je lichaam en jezelf.

Celie Journee

Célie, ergotherapeut en coach

Celie Journee

Marijke, ademtrainer en coach

Dagelijkse taken

“Ben je klaar om een buitengewone reis van 16 weken te beginnen? Het Op Adem programma biedt je de kans om jezelf onder te dompelen in de fascinerende wereld van ademhaling in relatie tot activiteit, energiemanagement, balans in belasting en belastbaarheid, en duurzaam herstel.

Tijdens deze reis verkennen we elk van deze thema’s met enthousiasme en toewijding, waarbij we je voorzien van waardevolle informatie, boeiende oefeningen, inspirerende opdrachten en motiverende bronnen. Elke week wacht er een nieuwe module op je in onze online leeromgeving.

Maar dat is nog niet alles! Onze live coachingsessies zijn jouw gelegenheid om samen te oefenen, al je vragen te stellen en je ervaringen te delen met gelijkgestemden. Het beste van alles is dat je de modules in je eigen tempo kunt volgen. Als het eens tegenzit, is er geen stress, want je hebt alle ruimte om bij te benen wanneer het jou uitkomt, allemaal vanuit het comfort van je eigen huis, je favoriete stoel of je gezellige bed.

Deze cursus biedt jou de kans om 16 weken lang actief aan je herstel te werken door jezelf de zorg en aandacht te geven die je verdient. Sluit je aan en laat ons je begeleiden op een reis van persoonlijke groei en welzijn!”

Voordelen van het Op-Adem Programma:

$

Ergotherapeutische Energiemanagementtechnieken: Leer effectieve strategieën en technieken die speciaal zijn ontworpen om je te helpen je dagelijkse activiteiten te beheren binnen je huidige grenzen. Ontdek hoe je je energie optimaal kunt benutten en jezelf kunt beschermen tegen overbelasting.

$

Ademwerk voor Herstel en Verbinding: Verken de helende kracht van bewust ademen en ontdek hoe het je kan ondersteunen bij je herstelproces. Leer ademhalingstechnieken die je helpen om weer in verbinding te komen met jezelf, je lichaam en je geest. Deze technieken zullen je helpen om je bewust te worden van waar je adem zich bevindt en hoe je het kunt gebruiken als een instrument voor genezing en welzijn.

$

Piek-Dal Functioneren en Herstellen: Begrijp het concept van piek-dal functioneren en waarom je hierdoor roofbouw blijft plegen op je lichaam.  We helpen je uit deze cycluste komen. Je brengt je huidige mogelijkheden in kaart  door middel van een diepgaande analyse van je dagelijkse activiteiten. Bovendien krijg je een waardevolle tool waarmee je voor nu binnen je grenzen kunt blijven en je lichaam echt de kans kunt geven om te herstellen.

$

Praktische Adviezen en Hulpmiddelen: Ontvang praktische adviezen over hoe je activiteiten anders kunt uitvoeren, zodat ze minder energie kosten. Ontdek verschillende hulpmiddelen en technieken die je kunnen ondersteunen bij je herstelproces. Leer hoe je activiteiten en de juiste ademhaling kunt combineren om onnodige energieverspilling te voorkomen.

Boek

Op Adem Programma

 • .2 x 16 uur begeleiding door twee experts t.w.v. €2500,-
 • Een persoonlijke kennismaking / intake met Marijke en Célie t.w.v. €120,-
 • Een online leeromgeving met 16 modules, ruim 67 lessen op video en in tekst uitgewerkt.
 • Twee momenten per week ZOOM meeting, zowel overdag en in de avond.
 • Een warme community om al je struggles mee te delen t.w.v. onbetaalbaar
 • Zeker een jaar onbeperkt toegang tot de online leeromgeving
 • Bonus: Adem oefeningen in een playlist zodat deze altijd en overal makkelijk toegankelijk is. t.w.v. €300,-
 • Bonus: Boek “de Moeite Waard, krijg grip op je vermoeidheid, door het te managen zoals je je geld beheert” t.w.v. €19,95

Op Adem PLUS

 • 2 x 16 uur begeleiding door twee experts t.w.v. €2500,-
 • Een persoonlijke kennismaking / intake met Marijke en Célie t.w.v. €120,-
 • Een online leeromgeving met 16 modules, ruim 67 lessen op video en in tekst uitgewerkt.
 • Twee momenten per week ZOOM meeting, zowel overdag en in de avond.
 • Een warme community om al je struggles mee te delen t.w.v. onbetaalbaar
 • Onbeperkt toegang tot de online leeromgeving.
 • Plus: Mogelijkheid tot vragen stellen via mail of DM. 
 • Plus: 2 individuele ademsessies t.w.v. €240
 • Plus: 2 Ergotherapeutische observaties en individuele feedback. t.w.v. €240
 • Plus: mogelijkheid tot 3 individuele coachings momenten. €720
 • Bonus: Adem oefeningen in een playlist zodat deze altijd en overal makkelijk toegankelijk is. t.w.v. €300,-
 • Bonus: Boek “de Moeite Waard, krijg grip op je vermoeidheid, door het te managen zoals je je geld beheert” t.w.v. €19,95

Ervaringen van deelnemers

“Ik heb meegedaan aan het Op Adem Programma omdat ik, ondanks eerdere hulp, niet voldoende vooruitgang ervaarde over mijn klachten als moeheid, overprikkeling, gevoel het cognitief en fysiek niet aan te kunnen en neerslachtigheid ervaar. De aandacht, filmpjes, met de opdrachten maakt het Op Adem Programma zeer waardevol. Er is goede begeleiding, duidelijk en voor mijn gevoel ook vertrouwd.”

Leonie, 3 jaar long-covid klachten

“In het Op Adem Programma kon ik constructief bezig zijn met herstel en niet alleen maar overgeleverd zijn aan de long covid. Het heeft me kennis over plannen, inzicht in overtuigingen over mijn leven m.b.t. ziekte, herstel en doorzetten opgeleverd. Ook het besef dat ik andere zaken prioriteit moet geven: herstel, rust. Op korte termijn ervaar je direct effect van het ademen en dat geeft moed om aan de slag en door te gaan met de langere termijn herstel. De begeleiding van Célie en Marijke is heel prettig. Een goede combinatie van 2 verschillende invloeden.”

Karin, 1 jaar long-covid klachten

“Het Op Adem Programma heeft nieuwe inzichten op het gebied van ademen opgeleverd. Maar ook weer even stil staan bij wat je doet op een dag, dat het niet allemaal in een keer hoeft. Het sluipt er toch weer in. Ik vind vooral de combinatie tussen energiemanagement en ademen heel fijn. Ik durf zelfs weer meer te vertrouwen op mijn lijf.
De korte filmpjes zijn goed behapbaar en duidelijk. Het is laagdrempelig en tegelijk heel waardevol. De live sessies zijn heel fijn. Het was fijn dat er de mogelijkheid is om vragen te stellen op verschillende plekken.”

Marjoleine, bijna een jaar long covid

“Ik heb meer inzicht gekregen in de manier van ademen en hoe dat kan helpen, maar ook heel bruikbare tips in het verdelen van je energie over de dag heen. Ik ben me nu meer bewust van beide en het is mooi om te zien dat je door je adem een ander, beter effect hebt op je energie huishouding. Ik raad alle long covid patienten het Op Adem Programma aan, omdat je er weer nieuwe inzichten uit kunt halen, ook al ben je al een poosje onderweg. Ik had het ergo traject en psycho somatische traject al doorlopen en toch kwamen er nu nieuwe dingen aan de orde die me geholpen hebben.”

Aline, 1 jaar post-covid klachten

Dagelijkse taken

Wacht niet langer en schrijf je vandaag nog in het Op-Adem Programma. Dit is jouw kans om de kracht van ademhaling en ergotherapeutische technieken te ervaren en de weg naar herstel te bewandelen. Meld je nu aan en adem letterlijk én figuurlijk weer vrij.

Het Op Adem programma is geschikt voor iedereen die op zoek is naar herstel, vernieuwde energie en welzijn. Of je nu worstelt met de gevolgen van covid en een verlangen hebt om beter voor jezelf te zorgen, dit programma biedt de sleutels tot transformatie.

Als je wilt begrijpen hoe je ademhaling je energie, stressniveau en fysieke welzijn beïnvloedt, dan is dit programma perfect voor jou. Het geeft je inzicht in ergotherapeutisch energiemanagement en leert je hoe je jouw belasting en belastbaarheid in evenwicht kunt brengen.

Dit programma is geschikt voor mensen van alle leeftijden, of je nu al ervaring hebt met ademhalingsoefeningen of helemaal nieuw bent in dit domein. Heb je al ergotherapie gehad dan nog zul je tot nieuwe inzichten komen. Het is ook ideaal voor degenen die de behoefte voelen om meer in contact te komen met hun lichaam, en die op zoek zijn naar een gemeenschap van gelijkgestemden.

Bovendien is de flexibiliteit van het programma perfect voor iedereen met een vol leven. Je kunt de modules volgen op je eigen tempo, zonder de noodzaak van reizen naar een therapeut of coach.

Kortom, het Op Adem programma is een uitnodiging voor iedereen die op zoek is naar positieve verandering en persoonlijke groei. Het maakt niet uit waar je nu staat; dit programma zal je helpen de volgende stap te zetten op jouw reis naar herstel.

Veel gestelde vragen:

$

Hoeveel tijd kost het?:
Het programma is zo opgezet dat je zelf kunt bepalen hoeveel tijd je eraan besteedt. Concreet zijn er twee keer per week live sessies van een half uur waar je aan kunt deelnemen. De oefeningen nemen gemiddeld twee uur per week in beslag. Deze ademoefeningen kunnen ook worden gecombineerd met rustmomenten, die al essentieel zijn in je herstel. Zo kun je ze gemakkelijk integreren, zelfs als je een lagere belastbaarheid hebt.

$

Ik heb al ergotherapie en/of ademwerk gedaan is het dan zinvol?
Als je eerder ervaring hebt opgedaan met ademwerk of ergotherapeutische begeleiding, zul je merken dat er enige herhaling in dit programma voorkomt. Het is echter de moeite waard om op te merken dat voorgaande deelnemers dit als positief hebben ervaren. Ze hebben benadrukt dat deze herhaling juist welkom was en dat het programma voldoende nieuwe inzichten en informatie bood. Bovendien meldden ze dat de combinatie van ademwerk en ergotherapie de eerder ontvangen adviezen aanzienlijk praktischer maakte en gemakkelijker toepasbaar in hun dagelijks leven. Dit programma verrijkt dus niet alleen de bestaande kennis, maar optimaliseert ook de toepassing ervan, wat een waardevolle aanvulling is, zelfs voor degenen die al bekend zijn met ademwerk en ergotherapie.

$

Mag mijn werkgever dit betalen?:
Dat gebeurt heel vaak. Er zijn twee routes: je schiet de investering voor en regelt het zelf met je werkgever, of we sturen je werkgever een factuur. Wil je dat we je werkgever een factuur sturen? Neem dan contact met ons op. Stuur een mail naar celie@celiejournee.com en we gaan het regelen.

$

Ik lig vooral nog op bed, kan ik meedoen met het programma? 
Deelnemers die zo laag belastbaar zijn dat ze extra hulp nodig hebben met zelfzorg, gaven aan dat dit programma mogelijk niet helemaal aansluit op hun behoeften. Maar ze waardeerden wel de waarde van de community.

$

Ik heb andere long klachten, COPD kan dit programma mij ook helpen? 
Absoluut! In dit programma gaan we ervan uit dat de klachten van Long-covid in tegenstelling tot COPD meestal wel  volledig of in ieder geval grotendeels herstellen. Aangezien dit programma is ontworpen om waardevolle ondersteuning te bieden en de kwaliteit van leven bij longaandoeningen te verbeteren, kan het zelfs als je andere longproblemen, zoals COPD, hebt, nog steeds een waardevolle aanvulling voor jou zijn.

$

Ik wil graag jullie begeleiding maar dit programma is te duur.
We hebben ook een BASIS variant. Kijk vooral even op deze pagina, misschien is dit wat je zoekt. Kijk hier

$

Ik heb behoefte aan meer persoonlijke begeleiding, kan dat ook?
We hebben ook een PLUS variant. Hierin krijg je echt optimale persoonlijke begeleiding. Kijk vooral even op deze pagina, misschien is dit wat je zoekt. Kijk hier voor de PLUS.

Boek