Over mij

Ik ben Célie Ruiter – Journée geboren in 1981 in Broekland. Na wat omzwervingen ben ik na 20 jaar toch weer in Broekland, een super klein dorpje tussen Deventer en Zwolle, beland. Deze keer samen met Marcel en onze 3 kinderen. Jens, Hanna, Fimme en onze honden Jacky en Elvis. (Voor de liefhebber het zijn een Miniature American Shepherds.)
Na mijn opleiding tot ergotherapeut heb ik ruim twintig jaar gewerkt als ergotherapeut, waarvan de laatste twaalf jaar in mijn eigen praktijk waarin ik mensen met chronische pijn en vermoeidheid begeleide zowel een op een als in online groepen en cursussen.
In 2022 ben ik er een jaar tussenuit geweest, gestopt met werk en vooral veel gereisd en feest gevierd. In dit jaar zijn Marcel en ik na 21 jaar eindelijk getrouwd, een onvergetelijke dag.

En in dit jaar heb ik ook veel nagedacht en tot de conclusie gekomen dat ik mensen met beperkte energie begeleiden toch is waar ik het aller blijst van wordt. Dus in 2023 ben ik weer gestart en heb alle kennis en ervaring van de afgelopen ruim 20 jaar gegoten in nieuwe online cursussen en begeleiding.

Ik zal meer over mijzelf vertellen aan de hand van mijn kernwaarden en dat zijn 

=

Family first

=

Lichtheid

=

Simpel

=

Echtheid

=

Vernieuwen

Celie Journee

Family first

De manier waarop ik mijn leven en mijn praktijk vormgeef draait om mijn family.

Dat mijn kinderen voor alles gaan is waarschijnlijk ontstaan is omdat wij eigenlijk niet drie maar vier kinderen hebben. Ons derde kindje is overleden voordat hij aan het leven kon beginnen. Door dit verlies heb ik een erg donkere periode door gemaakt. Dat was een periode waarin ik mij zelf totaal niet meer herkende maar gelijk ook een periode waarin ik heel veel over mijzelf heb geleerd. En dat ik extra dankbaar ben voor de drie mensjes die ik wel mag zien opgroeien.

Naast psychische littekens hebben de zwangerschappen ook fysiek hun sporen achter gelaten. Mijn hypermobiliteit maakte dat ik mijn lichaam niet altijd kan wat ik zou willen. Maar door rekening te houden met mijn grenzen kan ik wel heel veel. En dat is precies waar ik jou in kan begeleiden.

Family-first
Lichtheid

Lichtheid

Ik hou van humor, humor staat voor mij ook voorlichtheid. Juist wanneer de onderwerpen zwaar of pijnlijk zijn. Humor maakt voor mij alles dragelijk, zonder dat het voorbij gaat aan de zwaarte van iets.

Lichtheid betekent voor mij ook dat je jezelf en eigenlijk alles niet zo serieus moet nemen. Niet moeilijk doen over dingen die het niet waard zijn. Ik vind het echt jammer om energie te verspillen aan dingen die mij niet dienen of weinig op levert. Ik denk dat de hele wereld een fijnere plek zou zijn wanneer iedereen wat minder moeilijk deed.

Simpel

Ik houd van simpel. Geen opsmuk. Ik vind het prettig als de dingen simpel zijn, niet omdat ik het anders niet begrijp maar omdat ik het niets vind toevoegen..
Dat krijg ik ook terug van mijn klanten. “jij maakt alles zo lekker simpel.” Ik geloof er in dat pas wanneer dingen simpel worden je ze ook gaat toepassen. Kleine stapjes is een goed voorbeeld van hoe dingen simpeler kunnen.

Echtheid

Echtheid en openheid zijn mijn kernwaarden en mijn kracht is. Eerlijk zijn tegen mijzelf en eerlijk zijn naar mijn klanten. Deze eerlijkheid maakt dat we extra makkelijk samen kunnen werken en ik jou als klant beter kan geven wat jij nodig hebt.

In mijn begeleiding kan ik dan ook wel direct zijn. Met bullshit excuses die jij voor jezelf hebt bedacht waardoor je niet doet wat goed voor jou is, maak ik korte metten. Door eerlijk te zijn wat ik bij jou zie of hoor raken we snel daar waar jij echt geholpen moet worden.

Vernieuwen

Nieuwe dingen en plekken ontdekken, ik wordt er blij van. Nieuwe mogelijkheden bedenken en letterlijk nieuwe dingen maken vind ik heerlijk. Zo ontwikkel ik regelmatig nieuw aanbod waarmee nog meer mensen kan helpen.

Klussen, zagen, schuren en schroeven vind ik net als tuinieren fantastisch om te doen. Hier liggen dan wel ook mijn grootste uitdagingen om binnen mijn grenzen te blijven en niet mijn enthousiaste hoofd te volgen. Gelukkig houd ik ook van tekenen en fröbelen.

Alle tekeningen die je tegenkomt op mijn site, in mijn cursussen en op mijn socials maak ik zelf. Misschien vind jij ze niet perfect, maar dat ben ik (en jij) ook niet en dat is MEER dan prima.

Vernieuwen